Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Naprostý souhlas a velká karma!

 Po přečtení mě napadlo, že první medové dorty Marlenka byly připraveny v domácí kuchyni na sporáku. Dnes mají krásný nový a EU předpisům jistě vyhovující provoz

a odbyt po celé Evropě a snad i dál!. Kdyby ve svých začátcích měl pan "podnikatel" podstoupit takové martyrium aby vůbec mohl začít a později postupně rozšiřovat výrobu, asi by nezačal. Nebo by dodnes pokračoval na tom kuchyňském sporáku, Marlenka by byla pro pár jeho přátel a nikdy by nevydělal kapitál pro rozšíření výroby a novou vybavenou dnešní halu. 

Také nejsem euroskeptik, ale myslím si, že je vše v neochotě našich úředníků. Často se stává, že se všeobecně nadává na Unii a přitom jsou naši úřadové mnohdy papežštější než papež. 

Mám zálibu v občasné výrobě dekorací z přírodních materiálů. Moje výtvory zatím končily jako dárky. Nechci se chlubit, ale lidem (se stejným vkusem jako mám já :-)),  se moje trvanlivé rustikální  věnečky atd. moc líbí a nabádají mě abych "lepila" ve větším

 a nabízela je i jinak.

 Když jsem si přečetla Váš blog a zjistila si pár dalších informací, nejdu do toho! Budu nadále lepit a obdarovávat nebo vyměňovat za jiné zboží. Jako před vynálezem peněz! :-P

Mimochodem: Nechcete vyměnit marmošku za nějaký můj výtvor? Ráda pošlu fotečku abyste byla v obraze, ale úplně to vidím vhodné na ten Váš statek ;-D

0 0
možnosti
JD

J35a92n 81D21u61d36k18a

12. 8. 2014 21:56

A nejenom v podnikání se dějí věci.

Já např. musel zaplatit za požární zprávu v které stojí, že nepotřebuji požární zprávu, protože to paní na stavebním odboru, vyžadovala a to i přes protesty architekta i požárního technika.

A taky ta milá paní oznámila architektům s kulatým razítkem, že půdní vestavba se nesmí jmenovat šatna, jak navrhovali, dokonce ani jako víceúčelový prostor, že to musí být ostatní prostor, protože ONA to tak chce. No co mohli dělat. Předělali celý padesátistránkový projekt vč. čtyř pare.

1 0
možnosti
VB

jednoduchá rada: všechny výrobky prodávejte s označením "není určeno pro lidskou spotřebu" - buď jako "dekorace", nebo "krmení pro hospodářská zvířata". A je po problému. Co s tím doma kdo udělá, je jen a jen jeho problém. A určitě dokážete napsat dostatečně vtipné vysvětlení, díky kterému budete z obliga a každému zároveň bude jasné, proč to tak děláte. Držím palce.

0 0
možnosti
PS

Kdyz se Vam nelibi jak to v CR funguje, tak odejdete. To je bohuzel jedine, co jednotlivec muze udelat, aby se systemem valcil. Varte marmelady v prihranici v Nemecku a vozte je k nam. Ja uz jsem odesel...

0 0
možnosti
AV

Jak můžete nebýt "euroskeptik" ???8-o

2 0
možnosti
BZ

Ale to pan stBabiš nechce, protože představujete konkurenci pro jeho megapodniky s nesmyslnými a ekonomiku  křivícími dotacemi. On by potom ty eurošunty nikdo nekupoval. A na co by pak dostával dotace? :-) Nemyslím vy konkrétně ale my všichni co se snažíme z vlastních peněz začít z mala, a stačí nám si vydělat na živobytí a nepotřebujeme ze startu vydělávat miliony.

3 0
možnosti
RF

Bohužel, úředník musí dokázat, že si svůj plat zaslouží. Proto platíme tisíce zbytečných lidí, který vymýšlejí tisíce zbytečných směrnic a další tisíce dohlížejí na jejich dodržování. Polovinu úředníků vyházet, polovinu směrnic zrušit a jak by se nám rostlo. Z nějakého důvodu ale nějak převládá názor, že je lépe dávat někomu přídavky z cizího, než ho nechat rozvinout svůj um a vydělat si na sebe. jen by mě zajímalo, odkud chtějí ty peníze pořád brát.

1 0
možnosti
JR

J39a95k25u46b 36R43ý20d35l

7. 8. 2014 12:41

Proč nejste euroskeptik, když na vlastní kůži vidíte, jak je EU prospěšná a jak pomáhá lidem růst?

4 0
možnosti
EK

moc nerozumím jedinému: jako co žijete ten "rok jinak"? co jsem věděla, tak by to měli být lidi z byznysu, ideálně top manageři, ve službách neziskovek. tady čtu, že umíte vařit marmeládu (super), a že je problém rozjet malovýrobu (to už super není, vím o lidech ve stejné pozici, co jsou nezaměstnaní, protože nemůžou podnikat z domácí kuchyně)

0 0
možnosti
PD

P40e11t87r 71D62o87n91t30h

16. 7. 2014 22:48

Moc pěkný názor. Osobně mám obdobnou zkušenost s ROP vs stavebnictví. Někdy jsou mantinely EU nastaveny "relativně" benevolentně. Ale naši úředníci musí být papežštější než papež. Možná snad i ze strachu, aby si jejich nadřízení nemysleli, že svoji práci nedělají dobře, nebo nedej bože (jak je to dnes moderní) neberou úplatky. A možná že tento strach vede k nesmyslným restrikcím nad rámec plánovaného účelu. Velké stavební firmy se s tím do určité míry vypořádají sami (můžete oponovat dle libosti, já to posuzuji z hlediska člověka/zaměstnance, který s úřadem ve finální fázi jedná na obyčejné pracovní úrovni), ale pro obyčejného člověka je to (podpořeno popsanou situací v článku) opravdu skličující zkušenost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4277x
Obsah blogu koordinuje Jan Rybář, novinář (a absolvent programu Rok jinak), www.amaze.cz, www.janrybar.cz

Seznam rubrik