Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

No hádejte proč to nejde paní Wimmerová. Co by ty mraky úřednictva asi dělaly? Pak si uvědomte jak je příjemné, když nic neumím nic za co by si mě mohli druzí vážit a nic kloudného nedělám, tak dát najevo svou důležitost a moc. Vaše marmelády mohou být nebezpečné;-D, zato ty hnusy, které si nakoupíte v řetězcích, ty odpovídají všem normám, směrnicím a nařízením. Jsou téměř bezvadné, mají jen jedinou chybičku - nedají se jíst. Zbytek za mne dopověděl pan Stržanovský. Je to škoda, protože i přes úpornou snahu o likvidaci, se u nás  najde mnoho šikovných a pracovitých lidí. Kdyby byly příznivější podmínky, mohl by tu být ráj na zemi. Takto je kdekdo otrávený, zdeptaný a stressovaný. Přesto byste se měla pokusit nějak se přes to přenést a pokračovat v bohulibém úsilí.

9 0
možnosti
MM

Myslím, že tento článek vlastně není o předpisech a vaření marmelády. Je o stavu tohoto státu.

7 0
možnosti
PS

P69e49t46r 97S79k33á96l60a

11. 7. 2014 20:49

Tomu nerozumím, proč náš stát chce, abychom prodávali načerno, neplatily daně a registrovaly se na úřadu práce ? ;-D

4 0
možnosti
KS

V Británii platí ty samé směrnice. Ale směrnice zjednodušeně říká, že je zapotřebí, aby se peklo v čistotě, aby se po tom zákazník nepodělal. Tak anglický úředník přijde, zkontroluje čistotu v kuchyni, dá povolení třeba na rok a zase odejde. U nás si sami vymýšlíme mraky přípraven, skříněk, umyvadel s bezdotykovými bateriemi, směrnice na křížení tras příchozích surovin a odchozích výrobků, barvu podlahy, barvu stěn, teplotu vody... Za to nemůže žádná Unie, ale horliví blbci tady u nás.

25 0
možnosti

15. 7. 2014 9:35

Totéž Švédsko.

0 0
možnosti
MM

Trefně popsaná realita, bohužel.... už dvanáctým rokem spolupracuji s výrobci potravin - pravda, v drtivé většině velkovýrobci, ale díky předponě velko- jsou i jejich náklady na výrobu potravin velko- nákladné... Pokud po nich auditor požaduje modré utěrky, lze to ještě pochopit, když zpracovávají mléko a kousek se může dostat do finální produktu. Ale proč požadují šňůrky na brýlích, aby jim v případě spadnutí z očí visely brýle na krku a nespadly do "díla", mi nikdo nevysvětlil - já bych si určitě všimla, že mi spadly brýle, ale už ne toho, že se svezl provázek.... a další "vychytávky" ani popisovat nebudu... držím palce ve snaze uspět s něčím dobrým, ale výrobky bych raději asi nabízela přes mimibazar nebo síť kamarádek :-)!

7 0
možnosti
JB

Nenávidím EU, ale bohužel, naše úřednictvo dokáží i ty blbiny za EU přetvořit úplně do absurdna. Víte, rád se dívám např. na TV Paprika a je tam spousta pořadů, jak známí kuchaři jezdí po světě, po lidech, malých restauracích atd. a ochutnávají. A nikde v EU nemuseli malé domácí výrobny vypadat jako v nemocnici jako u nás. Na Korsice dělali sýr normálně doma v kuchyni, která měla otevřené dveře do dvora. Na míchání používal ořezanou a oloupanou větvičku. Ovšem, ten kuchař si pochvaloval, jak tam mají vše čisté, jak dávají pozor na čistotu atd. A to je základ. Nerezové nádobí nezabrání infekci, pokud jsou lidé prasata a 100 let staré dřevěné kádě také nezapříčí průser...

27 0
možnosti

15. 7. 2014 9:36

Kdyby jste jen tušil, jak jaou ty EU předpisy benevolentní....

2 0
možnosti
MK

Ano, stále prožíváme podivnou formu „socialistického“ kapitalizmu. Dalo se to čekat, když jsme nový stát, v rámci „sametu“, nechali budovat „starými strukturami“.

Po 25 letech jsou tu již odchované nové struktury, kterě stále upevňují moc.

Český národ má odvěků sklony být papežštější než papež a tak se stát poturčencem horším turka. Viz „se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak“.

Vzdálená vyšší moc se vždycky hodí k aplikaci vlastní „linie“, protože se dá volně interpretovat až do obludnosti. Státních úředníci, které si platíme aby nám byli k užitku, si tak vytvořili absurdní moc a krásné korupční prostředí. Sami od toho jistě neustoupí, očekávat že půjdou sami „do sebe“ se nedá a že by je ktomu donutil jiný státní úředník asi také ne.

Budeme to muset učinit my, občané a vytvořit skutečnou občanskou společnost. To je totiž obrovská síla. Jsem prostý občan téměř v důchodu a jít do politiky už nehodlám. Jistě se však občansky aktivně připojím, bude-li k čemu.

Jsou tu  odhodlaní mladší, kteří by se toho chopili? O podporu nebudou mít nouzi. Velký byznys to nebude, ale jde nám přece jen o slušné živobytí! Chci si do důchodu pořídit živnost, sice dost slušně vařím, ale nejedná se o potraviny, naštěstí. Příběh s pneuservisem je však také děsivý... Tak nám držím palce.

11 0
možnosti
KT

Zlatá slova!!Jen malý doplněk: Při neschopnosti nést vlastní zodpovědnost, je skvělé svoji blbost mít na koho svést. Navíc lze beztrestně ostatní buzerovat do nepříčetnosti a odkazovat na nařízení shora.

0 0
možnosti
PB

to je vtipné, nám zase hygiena přikázala udělat více oken, protože dílna musí mít dostatek denního světla. Stejně musíme celý den svítit, ale máme krásné okna navíc :-). Bohužel úředník má prst na tlačítku "ANO/NE" a hádat se s ním, nebo nedej Bože logicky argumentovat znamená jen problémy. Smekám před vyjímkami, se kterými se potkávám, např. na ÚP máme paní, která je nezaplatitelná, snaží se přesně jak jste to krásně napsala ohnout předpisy pro nás a pomáhá kde se dá, jedna paní na FÚ když jsme chtěli bezdlužnost tak za nás zaplatila 500,-Kč abychom měli bezdlužnost připravenou a já to při převzetí zaplatil jí - prej abych vás nezdržovala :-). Je to prostě o lidech, když je tam frustrovaný trouba, který si svůj neúspěch a mindráky léčí na lidech kteří pro svůj úspěch makají tak je každý boj marný...

23 0
možnosti
KT

No a o tom to je. mnoho neschopných, kteří neumějí doslova nic se uchytí na úřadě a tam předvádějí svoji nadřazenost.

1 0
možnosti
PN

P70e54t43r 68N79o66s88e17k

11. 7. 2014 10:13

Naprostý souhlas, karma!!!

2 0
možnosti
HC

kousek od "marmelády" je jeden "sýrař" co s tím měl také problém

http://www.czsk.net/svet/clanky/cr/ceskysedlak.html

a vyřešil to výborně

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4277x
Obsah blogu koordinuje Jan Rybář, novinář (a absolvent programu Rok jinak), www.amaze.cz, www.janrybar.cz

Seznam rubrik