Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Obávám se, že je to v Anglii dost podobné. Za posledních patnáct let zmizely právě takové ty malé kavárničky před domy o dvou stolech. Dříve bývalo běžné koupit u farmáře domácí fruit cake, nebo prostě to, co ten den ženské z farmy pekly. Už to taky nelze. Na druhou stranu hygienické standardy v UK jsou opravdu jinde. Spousta lidí chodí  v jedněch holínkách z chlívku do ložnice. Ale to není důvod zakázat takovou výrobu či prodej plošně. Co my víme, odkud má Hamé ovoce do marmelády, že?

0 0
možnosti
GB

Tak jsem se poradne zasmal. Jednou znama natrhala na vesnici tresne a protoze mela znamou na urade v Praze, tak ji zavolala s tim, ze jede do Prahy a ma plne auto tresni, jestli nechce nejake koupit. Dopadlo to tak, ze prijela s tresnemi za znamou na urad, a na tom urade se na ni vetsina urednic vrhla a koupila od ni vsechny tresne co mela v aute. Nikdo po ni zadne povoleni nepozadoval. Osobne bych vzal par marmelad a na hygiene nechal urednici ochutnat a na urade taky. Pochybuji, ze by to povoleni nebyl za chvili hotove.

0 0
možnosti
RK

Čemu jste se zasmál?  Příležitostný prodej nadbytků ze zahrádky je naprosto legální a žádný úředník s tím nemá problém. Něco jiného je potravinářský výrobek, kde suroviny musely být omyty, je tepelně upravován, plněn do obalů....

0 0
možnosti
JF

J32a11n 94F43r98o87l98í17k

16. 7. 2014 13:58

Když jsem viděl v obchodě cenu meruňkové marmelády, která je nastavovaná jablky a chuťově nic moc myslel jsem si, že bych mohl na farmářském trhu za stejnou cenu dodat daleko vyšší kvalitu. Pak jsem si přečetl podmínky města a zase jsem ochladl. Tam může prodávat snad jen Hamé vlastnící výrobní závod. Když čtu tento článek jen se trpně usmívám. Mají to naši soudruzi z ČSSD dobře ošetřené kdo si může vydělat a kdo ne.;-)

1 0
možnosti
LL

Zaplať pámbů že máme takové směrnice, před různými patlaly jako je pí Wimmerová je potřeba se chránit. Za chvíli by kdokoli prodával kdejakej sajrajt. Navíc marmeláda je nezdravá a když už, maj ji v supermarketu, silně pochybuju že dotyčná vyrabí zázrak EU

0 21
možnosti
MT

V supermarketu prodávají marmelády? Já myslel, že to jsou různé "ovocné směsi" či jak se to nazývá. Návštěvníci supermarketů nejsou ta "pravá cenová" pro marmelády. O tom, že produkty v supermarketu nebudou úplně zdravé (kvůli haldě "pro sichr" konzervantů a barviv), v tom s Vámi souhlasím :-). Ono to tam taky leží ve skladu dlouhé měsíce.

2 0
možnosti
JK

nj, jak nekdo chce delat neco poctive a v souladu s urady, tak je na tom jenom bitej a prinasi to nakonec vic starosti nez uzitku a rika si: "ze ja jsem radeji nedrzel hubu a nedelal to nacerno", jenze to jsme v cesku a to by vas zase hned nekdo napraskal. Takze nezbyva, nez zapomenout na marmelady ... pak kazdy den do prace potkate drzyho chlapka se sr.ackou ve sklenicich v tasce se slovy: "med, jen dnes" ...

0 0
možnosti
JL

Ano, tato otázka mě napadá už dlouho: proč Češi musí vždycky všechno udělat po svém, a často blbě (dálnice, vlaky, eurodotace, Opencard atd atd)? Jsme nějaký zvláštní genetický druh uplácaný tady ve Střední Evropě? Řemeslníci to vyřešili už za komunistů po svém: kašlou na předpisy, nedávají často potvrzení o vykonané práci a asi taky daní, jak je napadne nebo paušálem. Jestli tahle republika na něco zkrachuje, tak to bude na lidskou blbost.

0 0
možnosti
Foto

Chtěla bych se zeptat jak dlouho vaříte marmeládu bez zahušťovadel v kterých je již konzervační látka. Já tám také nedávám moc a vařím dlouho tak mi marmeláda vydrží bez závad, ale beze všeho to jsem zkusila jednou kilo cukru kilo ovoce a po čase se začala kazit. Něco jiného je povidlí na to máme vyhrazený celý den, ale to je tuhé a marmeláda musí být dobře mazatelná. Třeba jak říkáte, když je tak dobrá, Vám do příštího roku nevydrží, tedy se nezkazí.:-)

0 0
možnosti
JF

J40a87n 66F93r30o97l41í76k

16. 7. 2014 13:54

Leta dělám meruňkovou marmeládu. Na kilo ovoce půl kila třtinového cukru, šťávu z citronu nebo limetky a trochu pektinu. Žádné konzervanty. Vařící naplním a uzavřu. Otočím víčkem dolů a po prohřátí zpátky. Nikdy se mě žádná nezkazila. Ovoce ovšem pečlivě zpracovávám a žádné plesnivé nebo nahnilé kousky nebo nečistoty tam nesmí.

0 0
možnosti

Mluvíte mi z duše.....

1 0
možnosti
KT

znám pár lidí, kteří v drobném prodávají tak, že prostě přijedou a prodají spolu s nějakým zbožím, které má papíry. nikdo neví, kde to tvořili. pokud chcete mít vše dle zákona, vpodstatě to nejde. tedy s normálními prostředky. přesně, jak říkáte. pěkně napsané

6 0
možnosti
FV

Samozřejmě musíme nechat, že jakési základní hygienické předpisy by se dodržet měly, protože nežijeme v ideálním světě... V každém případě, kdyby jste místo sepsání článku rozmluvila vašim známým, sousedům, odběratelům vašich marmelád atp, aby změnili jejich socialistické uvažování, bylo by to mnohem lepší.

0 8
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4277x
Obsah blogu koordinuje Jan Rybář, novinář (a absolvent programu Rok jinak), www.amaze.cz, www.janrybar.cz

Seznam rubrik